Trainers/coaches

Jetze Baas

Jetze Baas (1948) werkte ruim 40 jaar in het onderwijs, eerst als leerkracht, later als directeur en bovenschools directeur. Hij was 10 jaar hoofdredacteur van het eerste christelijke opvoedingsmagazine ‘Aan de Hand’. Zijn betrokkenheid bij jeugd kwam ook naar voren in zijn deelname aan de werkgroep ‘Kind en Kerk’. Was ook een aantal jaren betrokken bij de organisatie van de Kinderwerkersdagen van de Evangelische Alliantie. Na zijn pensionering startte Baas zijn ‘Opvoeding en onderwijs bureau’. In Nederland geeft hij regelmatig workshops of trainingen over opvoeden. In Zuid-Afrika verzorgt hij workshops en trainingen aan crècheteachers, maar ook bij de opleiding voor onderwijzers in Mhukanyo. Sinds 2012 verzorgt Jetze trainingen voor YEP!. Het is zijn passie om mensen die met jongeren werken te ondersteunen om wegwijzers naar Jezus te zijn. Voor meer informatie zie ook www.baasopvoedingenonderwijs.nl.Vragen? Vul ons contactformulier in.

Petranel Bos

Ik ben Petranel Bos, kind van God!

In 2008 getrouwd en bij dat huwelijk kreeg ik drie prachtige jongens cadeau uit een eerder huwelijk van mijn man. Samen hebben we in 2010 ook nog een dochter gekregen. Wij wonen in de prachtige Groningse provincie.

In 2002 ben ik begonnen met de HBO studie theologie aan de GH in Zwolle. En vanaf die tijd heb ik in verschillende kerken werkzaam mogen zijn als kerkelijk (jongeren)werker. Daarnaast heb ik verschillende kerken mogen adviseren en dienen als freelancer. Mijn freelance werk bestaat uit het geven van lezingen op bijvoorbeeld ouderavonden of koffie-ochtenden, workshops geven, adviseren op verschillende gebieden van gemeente, zoals het maken van jeugdbeleid.

En met name allerlei trainingen bv pastoraat onder jongeren en jongeren, jeugdcultuur en geloofsopvoeding. Een prachtige job, midden in Gods koninkrijk! Voor en ook tijdens mijn werken in kerken ben ik werkzaam geweest in de sociale hulpverlening. Waardoor ik ook goed zicht heb op jongeren buiten de kerk en wat daar leeft.

Vragen? Vul ons contactformulier in.

Rolien Dijksterhuis

Ik ben een enthousiaste trainer/coach en docent uit Veenendaal. Ik ben getrouwd en heb een zoon op de basisschool. Ik heb hart voor jongeren en hart voor God. In YEP! komen deze twee passies bij elkaar!

Sinds 2008 ben ik eigenaar van Bureau Lumen CT. Binnen dit bedrijf verzorg ik trainingen en coachingstrajecten voor mensen in het onderwijs: jongeren, docenten en ouders. Door YEP! heb ik dit uit kunnen breiden met het trainen en coachen van jongeren in de kerk en volwassenen die jongeren begeleiden in hun groei naar volwassenheid. Ooit ben ik begonnen als docent scheikunde en mentor. Via diverse trainingen en opleidingen heb ik me ontwikkeld als trainer/coach, met als missie jongeren verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en hun relatie met Jezus.

Belangrijk in de YEP! toerusting vind ik de driehoek God-wij-jongeren. Als identificatiefiguren voor onze jongeren is het belangrijk te investeren in de relatie tussen God en ons, pas als we deze zichtbaar weten te maken, kunnen we dit ook doorgeven aan onze jongeren. Als ik een jeugdteam mag motiveren, inspireren en gereedschap mag aanreiken voor het verbinden met jongeren, voel ik me een gezegend mens.

Als ik mezelf zou omschrijven, denk ik dat een belangrijke eigenschap van mij mijn empathisch vermogen is. Ook houd ik van een creatieve aanpak, waardoor ik in staat ben op verschillende manieren en niveaus met mensen in gesprek te komen en mijn trainingen nooit hetzelfde zijn. Mijn opleiding zorgt er voor dat ik op eclectische wijze, maar ook op een manier die bij mij past als persoon, de toerustings- en coachingstrajecten vorm geef. Mijn kracht bij het leiden van toerustingsavonden ligt in het zoeken van de verbinding tussen God en mensen en mensen onderling. Door mijn leservaring en positieve houding leg ik makkelijk contacten en is er snel een vertrouwensband gevormd.

Vragen? Vul ons contactformulier in.