Over YEP!

Jongeren hebben behoefte aan voorbeeld figuren in hun leven. Jeugdwerkers kunnen zulke mensen zijn (onder jeugdwerkers verstaan wij iedereen die in de kerk met jeugd bezig is, jeugdleiders, catecheten, jeugdouderlingen, predikanten, mentoren van jeugdgroepen of hoe ze ook maar heten).

Hoe kan je als jeugdwerker jongeren laten zien dat Jezus voor jou belangrijk is in je leven. En dit niet alleen aan de jongeren laten zien, maar ook aan elkaar. Hoe kan je van elkaar leren en elkaar als jeugdwerker ondersteunen.

Dit doe je niet “zomaar”, maar zal geleerd moeten worden. Daarvoor is door professionele coaches een compleet programma opgezet. Het Youthworkers Education Program YEP!

De rode draad in dit programma is

  • Hoe kan de bijbel je inspireren en helpen bij het jeugdwerk?
  • Hoe ga je op een goede manier en bij jou als jeugdwerker met jongeren om?
  • Hoe loopt het in de praktijk, waar loop je tegen aan en hoe wissel je ervaringen uit en leer je van elkaar?
  • Hoe bedenk je bij jou passende en uitvoerbare werkvormen en verwerkingsmethoden?

Buiten die rode draad zal steeds gekeken worden, waaraan in jullie gemeente bij jullie jeugdwerkers behoefte is. En hoe we dit via maatwerk in het programma kunnen vormgeven. Daarvoor maken we een plan met specifieke accenten dat aan jullie wordt voorgelegd.

Folder
Wij hebben een folder ontwikkeld, waarin aangegeven staat wat YEP! is en voor jullie gemeente kan betekenen. Klik hier om de folder te bekijken.

LET OP! Het in de folder genoemde mailadres is niet meer in gebruik. Je kan ons of via ons contactformulier op deze site bereiken

Wij komen graag helemaal vrijblijvend naar jullie gemeente om samen met de toekomstige coach een toelichting te geven over onze werkwijze en een plan van aanpak op te stellen specifiek gericht op jullie gemeente. Tijdens die bijeenkomst krijgen jullie onze informatie en horen wij jullie behoeften. Daarmee kan een offerte op maat gemaakt worden.

Wil je meer weten, klik dan hier en vul je gegevens in.

Media
Over YEP! is ook in de media geschreven. Klik hier voor het artikel in De Reformatie 19 september 2014